У Вінницькій ОДА прокоментували ситуацію зі спалахом коронавірусу на станції швидкої допомоги

Новини Вінниці

Як запевняють у департаменті охорони здоров’я Вінницької ОДА, ситуація із забезпеченням містян бригадами медиків «вирівнюється». Їх вдалося збільшити, тому вінничани не відчуватимуть дискомфорту.

Зазначимо, що в 35 співробітників першої підстанції швидкої допомоги Вінницького Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф було виявлено коронавірус, зокрема і у головного лікаря.

За словами директорки профільного департаменту Людмили Грабович, через масове захворювання персоналу працювало по 4-5 бригад з цієї підстанції (розташованій на вул. Пугачова), яка забезпечує центр міста, «Вишеньку», «Слов’янку» та прилеглі мікрорайони. Звісно, що час приїзду бригади на виклик перевищував 10 хвилин. Найбільш складними були дві доби…

Проте казати, що ситуація стала критичною для Вінниці не можна, адже у місті діє три підстанції, і щодня працювали до 25 бригад.

«Сьогодні з ранку на цій підстанції працюють 8 бригад, ввечері працюватимуть дев’ять», – зазначає Л.Грабович.

Також вона погоджується з тим, що орендоване приміщення підстанції перебуває в поганому стані, але через об’єктивні обставини, колектив та автопарк нікуди перевезти.

«Ми кілька років шукаємо інше приміщення з гаражами для автомобілів. На превеликий жаль, знаходимо або нормальне приміщення, але без місця для техніки, або навпаки гаражі без зручних умов для персоналу. Не залишаємо надію, що відшукаємо об’єкт, куди переведемо лікарів», – додала директорка департаменту.    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *