Крапку у справі двох депутаток поставили у Вінницькому апеляційному суді

Новини Вінниці

Вінницький апеляційний суд 16 червня закрив кримінальне провадження, в якому фігурують депутатки Вінницької міськради. Ганна Давиденко обвинувачувалась у нанесенні легких тілесних ушкоджень Наталі Панчук. Конфлікт, який виник між жінками в адмінбудівлі та поруч з нею, та, як наслідок, судові процеси тривали три роки. Нарешті поставлено, можна сподіватися, крапку.  

Нагадаємо, що кримінальне правопорушення датовано квітнем 2017 року. Як зазначають у суді, колегія задовольнила клопотання адвоката обвинуваченої. Він просив вирок першої інстанції скасувати та звільнити його підзахисну від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності.

У своїй же апеляційній скарзі Ганна Давиденко наполягала на скасуванні вироку через відсутність у її діях складу злочину, але потім свою думку змінила й підтримала свого адвоката.  

Додамо, що згідно зі статтею 49 Кримінального кодексу України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло, зокрема, три роки. Йдеться про злочин невеликої тяжкості, за який передбачено обмеження або позбавлення волі.

З вироком першої інстанції можна ознайомитися за посиланням.

До речі, звільнення особи від кримінальної відповідальності на підставі статті 49 КК України через закінчення строків давності – це не реабілітуюча підстава. Тому потерпілий може оскаржити ухвалу апеляційного суду до касаційної інстанції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *