Спалах коронавірусу фіксують в обласному центрі та Хмільнику

Новини Вінниці

За минулу добу коронавірус виявлено у 26 вінничан. Це половина від усіх нових випадків, зфіксованих в області. Також інфекцію виявлено у 10 хворих з Хмільницького, 6  – з Вінницького та трьох осіб з Погребищанського районів. Одна людина померла у Жмеринському районі.

Такі дані на ранок 13 червня оприлюднив Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ. За його інформацією, впродовж останньої доби в лабораторіях ОЛЦ досліджено 450 зразків матеріалів від осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію та від контактних осіб. В 52 випадках отримано позитивний результат.

Станом на 11 годин на території області зареєстровано 2004 підозр на COVID-19. У 1369 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 109 дітей (місто Вінниця – 72, Вінницький район – 7, Гайсинський, Жмеринський, Липовецький та Хмільницький райони – по 4, Тростянецький та Калинівський – по 3, Барський-2, Козятинський, Літинський, Могилів-Подільський, Немирівський, Томашпільський, Чернівецький райони по 1 дитині).

Зареєстровано 21 летальний випадок від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою у дорослих (місто Вінниця – 11, Вінницький район – 3, Калинівський район – 2, Жмеринський район -1, Козятинський район -1, Літинський район – 1, Хмільницький район -1, Чернівецький район – 1.

851 особа одужала (в точу числі 64 дитини і 211 медичних працівників), з них по місту Вінниця – 486 осіб, повторне лабораторне дослідження не виявило коронавірусу в організмі перехворілих.

Лабораторно підтверджені випадки зареєстровані на 27 адміністративних територіях: місто Вінниця – 804, Вінницький район – 99, Калинівський район – 82, Жмеринський район – 69, Хмільницький район – 50, Могилів-Подільський район – 29, Тиврівський район -27, Тростянецький район – 24, Липовецький район -20, Барський, Літинський та Погребищенський райони – по 19, Козятинський район – 18, Гайсинський район – 15, Немирівський та Томашпільський райони – по 11, Ямпільський та Іллінецький район – по 7, Тульчинський, Мурованокуриловецький та Чернівецький райони – по 6, Оратівський, Бершадський райони по – 5, місто Ладижин та Крижопільський район – по 4, Шаргородський район – 2, Чечельницький район – 1.

Станом на 13 червня в лабораторіях ОЛЦ досліджено 25413 зразків матеріалів. На даний час у лабораторному центрі є у наявності 43 наборів реагентів для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *