Вінницька мерія не буде робити з нової школи на Поділлі “одинадцятирічку”: відповідь на петицію

Новини Вінниці

У Вінницькій міській раді відповіли на петицію щодо перетворення нової школи на Поділлі із “дев’ятирічки” в “одинадцятирічку”. Нагадаємо, звернення вінничанина Ігоря Семенюка із такою пропозицією набрало на сайті мерії 378 підписів.

Автор петиції, зокрема, писав: “Жителі Вінниці хочуть, щоб навчання в школі №24, що знаходиться на Поділлі було до 11 класу!!! Ми знаємо,що гімназії – до 9-того класу, але така школа в елітному районі і до дев’ятого – це не дуже круто. Тому будь-ласка зверніть на це увагу”.   

У міськраді ж послалися на законодавство. Навели норми щодо класифікації навчальних закладів.

“Відповідно до статті 35 ЗУ «Про повну загальну середню освіту» типи закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Початкова школа функціонує як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії.

Гімназія та ліцей функціонують як окремі юридичні особи.

У Законах «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» визначено модель старшої школи, яка має стати трирічною та профільною. Старша профільна школа (ліцей) має функціонувати як самостійна юридична особа, її проектна потужність має бути розрахована щонайменше на 300 учнів, наявність 4 класів у кожній з паралелей. Норми про утворення окремих юридичних осіб закладів загальної освіти різних типів вступають в дію з 1 вересня 2024 року”, – йдеться у відповіді на петицію.

У мерії також зазначили, що саме через ці норми до 2024 року більшість шкіл Вінниці будуть реорганізовані у гімназії – заклади середньої освіти І-ІІ ступеня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *