Протягом останнього тижня до медзакладів Вінницької області передано понад 1500 захисних костюмів і 200 пульсоксиметрів

Новини Вінниці Топ

Лікарні Вінниччини отримали чергову партію допомоги від Фонду Порошенка. Разом із захисними костюмами для медичного персоналу представники «Європейської Солідарності» передали пульсоксиметри.

Якщо в першій хвилі Фонд Порошенка та компанія Рошен доставляли захисні комплекти опорним лікарням, які приймають хворих на COVID-19, то тепер допомагають решті районних та міських лікарень. Лідери «Європейської Солідарності» Вінниччини та активісти відвідали кожен район області.

Як позитивний приклад, можна відзначити, що саме завдяки благодійникам жоден лікар чи медичний працівник Вінницької центральної районної лікарні, яка визначена з перших днів базовою для прийому хворих з коронавірусною хворобою з усієї Вінницької області, не захворів. Фонд Порошенка передав у цю лікарню понад 1700 захисних костюмів.

Доставляючи допомогу у медичні заклади голова Вінницької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Андрій Гижко зауважив:

  • Ми об’їхали всі без виключення райони Вінниччини. Медперсонал кожної районної лікарні, не залежно від того, чи приймає вона коронавірусних хворих, має бути захищеним – це найголовніше на сьогодні завдання. Протягом тільки останнього тижня травня понад 1500 захисних костюмів і 200 пульсоксиметрів ми передали до медзакладів області.

Захисні комплекти від Фонду Порошенка сертифіковані, високої якості, виготовлені у вигляді комбінезонів із бахілами. Лікарі кажуть, що у таких працювати зручно і безпечно.

У команді Петра Порошенка переконані, що відсутність засобів захисту спричинила абсолютну незахищеність лікарів. Нажаль, кожен третій хворий на COVID-19 у Вінницькій області – це лікар.

  • Тоді як держава обрала пріоритетом політичні переслідування та взяття штурмом музеїв, благодійники продовжують боротися із викликом COVID-19 та забезпечувати лікарів всім необхідним. Крім того, наша політична сила, наша фракція у Верховній Раді вважає недостатнім страхування медиків тільки на випадок важких ускладнень. Ми переконані і будемо на цьому наполягати і далі – страхові виплати повинні отримати всі медпрацівники, – наголосив народний депутат 8-го скликання Руслан Демчак.

Найближчими днями Вінниця отримає високоякісні ІФА-тести для визначення наявності антитіл до COVID-19, які надійшли в Україну завдяки Фонду Порошенка. Тести вироблені швейцарською корпорацією Roche, яка є одним зі світових лідерів у сфері біотехнологій.

–        У першу чергу ці тести будуть призначені медпрацівникам області. Кожен із них зможе пройти тест, який встановить, чи є антитіла до хвороби, а значить – чи перехворіла людина, чи має вона імунітет. Це теж захист лікарів, – розповів Андрій Гижко.

Медики кожної лікарні дякували за небайдужість і допомогу. Головний лікар  Томашпільської центральної районної лікарні Олена Краківська, зокрема, сказала:

–        Дякуємо особисто Петру Олексійовичу за його жертовність, відданість та любов до людей. У такий нелегкий час він знаходить сили для благодійності. Він на жодну хвилину не залишив лікарні України без допомоги.

Для довідки. Загалом за час поширення COVID-19 Благодійний Фонд Порошенка, кондитерська корпорація «Рошен» та партія «Європейська Солідарність» на Вінниччині надали  допомоги  більше як на 5 мільйонів гривень:

–        Доставлено реанімаційне обладнання та медичну апаратуру на суму понад 330 тис. грн.

–        Придбано мобільний цифровий рентген апарат  вартістю 1 млн грн для Вінницької районної лікарні, яка визначена опорною.

–        Відремонтовано 4 апарати штучної вентиляції легень.

–        Понад 5000 захисних костюмів для медичного персоналу отримали лікарні обласного центру та районів.

–        3700 продуктових наборів від Фонду Порошенка та благодійників області доставлено найбільш незахищеним верствам населення.

–        400 ветеранів отримали продуктові набори до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *