Призначено нового начальника поліції Вінниччини: його звинувачують у підтримці сепаратистів в Одесі, але він це заперечує

Новини Вінниці Новини України Топ

Сьогодні, 1 червня, генерала Юрія Педоса звільнили з посади начальника ГУНП у Вінницькій області. Замість нього призначили Івана Іщенка. Перед цим він був заступником начальника ГУНП в Одеській області. Представив нового керівника главку у Вінниці голова Нацполіції Ігор Клименко.

Нового керівника поліції Вінниччини ще до його офіційного призначення громадські активісти звинувачували у підтримці проросійських сил під час подій 2 травня 2014 року в Одесі. Зокрема, про це писав у себе на Facebook волонтер Роман Балан. Він навіть фото опублікував, де видно, як з-за спини Івана Іщенка сепаратисти стріляли в одеситів.   

Чутки про призначення нового керівника обласного главку викликали хвилю обурення у вінницьких активістів. Вони прийшли поспілкуватись із паном Іщенком. Особливо обурилися АТОвці. Вони під час зустрічі прямо запитали нового головного поліцейського області про його позицію 2 травня 2014 року в Одесі.

Відео розмови транслював журналіст Роман Ковальський. Ось що відповів на основні питання пан Іщенко:

“Я віддавав особисто розпорядження про арешт прихильників “русского міра”.

“Нікуди з України я не виїжджав”.

“Після 2 травня ми ще дуже довго боролися за наше місто, хто був тоді при виконавчій владі в місті, може це підтвердити…”

“Мене можна було багато звинуватити і щось казати, але я завжди відстоював, що Одеса – українське місто”.  

“Кожне можна слово перевірялося, в мене була голова зламана, каміння кидали…

А на запитання, чи був він із “сепарської сторони” відповів:  

“Є люди з проукраїнської сторони, які тоді бачили мої дії, вони розкажуть, що я робив”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *