Незвичний етнографічний музей створили в Оратівському районі

Новини Вінниці

В селі Рожични Оратівського району створили «Хатину тітки Харитини». По ній вже навіть і віртульну екскурсію провели. Правда, щодо «хатини», то це занадто гучно сказано. Музей розташовано у невеликій кімнаті, де зібрано чимало скарбів.

Про це йдеться на сторінці оратівської спільноти у Facebook.

«Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, як матеріальних так і духовних, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них – світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність матеріальної культури, яка знаходиться в цінних унікальністю речах та духовної культури окремої людини і народу взагалі», – йдеться в іфнморації.

Віртуальну екскурсію по хаті Харитини зробили до Дня Музеїв.

Відео та саундтрек до нього автентичні. Як повідомляють автори ролику, який рекламує «Хатину», у записі звучить українська народна пісня «”Ой ходив Іван понад лиман» у виконанні народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу «Калинове гроно» Рожичнянського СБК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *