У Вінниці розпочинається оформлення «коронавірусної» муніципальної доплати

Новини Вінниці

З липня понад 14 тисяч вінничан зможуть отримувати щомісячну муніципальну доплату, середній розмір якої становитиме 300 гривень. У Вінницькій міськраді зазначають, що виплачуватимуть її до кінця року. Проте містянам слід узгодити її оформлення з органами соцзабезпечення.

Нагадаємо, у Вінниці прийнято Програму антикризової підтримки Вінницької міської ОТГ «Вінничани важливі» https://cutt.ly/syPA2JS. Вона орієнтована на пом’якшення соціальних та економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Як зазначають у мерії, для оформлення допомоги з початку червня працівники департаменту соціальної політики міськради розпочнуть зв’язуватись телефоном з людьми, яким передбачено доплату. Вінничанам розкажуть, в який день та час їм потрібно прийти до Центру надання адміністративних послуг за місцем проживання, щоб оформити допомогу. 

Якщо людині не зателефонували чи вона не всі зрозуміла з діалогу, то за додатковими роз’ясненнями можна звертатись за номерами телефонів: 50-83-88 (Управління соціального захисту населення «Вишенька»), 50-86-70 (ЦНАП «Замостя» та «Старе місто»). 

Зазначимо, що муніципальну допомогу отримають: 

– непрацюючі пенсіонери, розмір пенсій яких не перевищує 2 000 гривень;

– непрацюючі вінничани, які отримують державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю;

– непрацюючі вінничани з інвалідністю з дитинства; 

– люди, які доглядають за тяжкохворими дітьми.

По 500 гривень в місяць отримають ті сім’ї, де виховуються неповнолітні діти з інвалідністю підгрупи «А».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *