Вінницький художній музей влаштував онлайн-експозицію сучасних полотен (ФОТО)

Новини Вінниці

Вінницький обласний художній музей  з нагоди Міжнародного Дня музеїв в рамках проекту “Ніч музеїв” презентує Інтернет-виставку “Фондові надходження ВОХМ 2018–2020, живопис графіка”. Переглянути експозицію можна на сторінці музею у Facebook.

Представлено твори живопису та графіки, що надійшли до фондів музею у 2018 – 2020 роках. Як зазначають музейні фахівці, це – “фрагментарне уособлення образно-стилістичних тенденцій в мистецькій практиці України і зарубіжжя початку ХХІ ст”.

Більшість цих творів була передана авторами в дар музею під час відкриття їх персональних виставок.

“Ідейний контекст виставки висвітлює насичену і плідну співпрацю музею з митцями, кураторами, міністерством культури України, Вінницькою обласною організацією національної спілки художників України, представництвами міжнародної культурної співпраці України з Польщею, Молдовою, Литвою тощо. Експозиційний розділ становить своєрідне відкриття широкого тематично-жанрового діапазону, від традиційних символістичних образів Феодосія Гуменюка, пленерних імпресій Василя Красьохи до сучасних асоціативних гротесків Миколи Сороки, нео-сюрреалістичних шукань Віктора Назарова й безпредметного монохроматизму Сергія Попова”, – йдеться у повідомленні музею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *