Жителя Теплицького району підозрюють у шахрайстві: незаконно отримав у спадщину землю

Новини Вінниці

Бершадською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо жителя Теплицького району, якому інкримінують шахрайство. У пресслужбі прокуратури Вінницької області повідомляють, що чоловік використав підроблені заповіт та довідку сільської ради про те, що він, начебто, мешкав разом із особою, яка померла 20 років тому, подавши їх державному реєстратору та державному нотаріусу. Таким чином він незаконно отримав свідоцтво про смерть людини та незаконно прийняв спадщину.

Підозрюваний отримав свідоцтво про право на спадщину за заповітом на земельну ділянку площею 4,4 га вартістю майже 115 тисяч грн.

“Органом досудового розслідування дії вказаної особи кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 КК України та карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років та за ч. 2 ст. 190 КК України, яка передбачає кримінальну відповідальність у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років”, – повідомляють у прокуратурі області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *