Із суботи у Вінниці відкриваються непродовольчі ринки

Новини Вінниці

Із суботи, 16 травня, у Вінниці розпочнуть працювати непродовольчі ринки. Таке рішення напередодні ухвалила міська комісія з питань ТЕБ та НС. Однак, як інформує пресслужба міської ради, адміністрації ринків та підприємці мають слідкувати за тим, щоб на території працівники та покупці обов’язково використовували засоби індивідуального захисту та проходили безконтактний температурний скринінг.

Так, на ринок не повинні заходи люди, у яких температура тіла понад 37,2 0С, а також з ознаками респіраторних захворювань. На кожному вході на територію ринку мають бути диспенсери з антисептиком.

Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі.

Відстань між робочими місцями продавців має складати не менше трьох метрів. А соціальна дистанція між відвідувачами – не менше 1,5 метра. Місця торгівлі повинні бути обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику.

Кожні три години необхідно проводити дезінфекцію контактних поверхонь, прибирати та дезінфікувати території і приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня.

Контролювати дотримання цих вимог на ринках міста будуть мобільні бригади у складі представників Національної поліції, Держпродспоживслужби, КП ВМР «Муніципальна варта», адміністрації ринків та самих підприємців.

Рішенням комісії також передбачено, що у разі погіршення епідемічної ситуації на території Вінницької міської ОТГ ринки міста будуть знову закриті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *