П’ять пріоритетів: міський голова розкрив план розвитку Вінниці на 2020-й

Новини Вінниці

Вінницький міський голова Сергій Моргунов прозвітував про виконання пріоритетів Стратегії «Вінниця-2020» та розповів про ключові завдання і проекти міської влади на 2020 рік. Доповідав очільник міста сьогодні, 27 грудня, під час останньої в поточному році сесії міськради.

Зокрема, Сергій моргунов повідомив, що «Вінницька транспортна компанія» має наміри оновити автобусний парк 10 автобусами та продовжити програму по зборці тролейбусів VinLine. Планується збудувати  4 км нових доріг та тротуарів, провести комплексну реконструкцію та капремонт 3,6 км доріг та тротуарів. Розпочнеться І етап очищення річки Південний Буг від мостового переходу об’їзної дороги до школи №29 (протяжністю – понад 3 км), також буде очищена річка  в районі острову Кемпа. Ще у планах – завершення 2-річного проекту по утепленню 15 закладів освіти та закінчення будівництва ДНЗ по вул. Ватутіна на 6 груп. У 2020 році планується здати в експлуатацію спорткомплекс по вул. Янгеля та оновлену після проведеної реконструкції молочну кухню.

Пріоритет 1: Сильна місцева громада

В наступному році в ЦНАПах «Вишенька» та «Замостя» буде запроваджено нові послуги: з видачі та обміну посвідчення водія, реєстрації нових транспортних засобів  (без огляду експертів), перереєстрації ТЗ (у співпраці з РСЦ МВС України у Вінницькій області). Також планується збільшити з 26 до 40 кількість послуг, які надаються виконавчими органами міської ради онлайн через «Персональний кабінет». ІТ-фахівці мають впровадити елементи електронного спілкування влади і громади: чат-бот Call-центру Прозорого офісу.

Також працюватимуть над забезпеченням розвитку системи е-квитка. Серед завдань: підключити до системи АСОП весь транспорт КП «ВТК» та приватних перевізників; облаштувати 50 зупинок інформаційними табло для відстеження графіків руху пасажирами; впровадити систему автоматичного визначення місцезнаходження транспорту для мобільного додатку.

Пріоритет 2: Економічний розвиток

Міський голова розповів, що у 2020 році інвестор планує приступити до будівництва І черги заводу з виробництва спорядження для зимових видів спорту на території індустріального парку «Вінтер Спорт» (ТОВ «Хед  Вінниця»). Також планується завершити будівництво І черги заводу з виробництва лецитину на території Вінницького індустріального парку (ТОВ «Укро-експертпостач»). Крім того, розпочнеться проектування ІІ черги заводу з виробництва холодильного обладнання ТОВ «Грін Кул». Триватиме будівництво інженерно-транспортної інфраструктури Вінницького індустріального парку.

Серед планів – розпочати реалізацію проекту створення Вінницького інноваційно-технологічного парку «Кристал» (вул. 600-річчя, 21), затвердити Стратегію розвитку туризму м. Вінниці до 2030 року та створити «Туристичний хаб Вінниці».

Пріоритет 3: Інфраструктура

В планах КП «ВТК» на 2020 рік – придбання для муніципального автобусного парку 10 автобусів. Продовжиться програма по виробництву тролейбусів VinLine. Планується завершити програму по облаштуванню в місті 85 км велодоріжок та велосмуг. Буде розширюватись мережа муніципального велопрокату Nextbike – додатково 10 станцій на 60 велосипедів.

Наступного року у місті планується збудувати 4 км нових доріг та тротуарів, провести комплексну реконструкцію та капремонт 3,6 км доріг і тротуарів. Зокрема продовжиться капремонт вул. Д. Нечая (до Брацлавської), Сабарівського шосе, вулиць Гонти, Проектної та Миколаївської. 

За програмою співфінансування з мешканцями приватного сектора планується заасфальтувати 15 вулиць та збудувати 2 км мереж водовідведення та водопостачання. Крім того, буде проведено реконструкцію 3 км мереж водопостачання та водовідведення та виготовлятиметься проектно-кошторисна документація на мереж водопостачання та водовідведення для Десни Вінницької міської ОТГ. 

В 2020 році планується подальший капремонт конструктивних елементів багатоповерхівок: у 53 будинках – за кошти місцевого бюджету як перший капітальний ремонт після створення ОСББ; у 46 будинках – на умовах  співфінансування з мешканцями. Також буде проведено комплексний ремонт 43 прибудинкових територій висотних дворів.

Спільно з НЕФКО планується реалізувати проект модернізації вуличного освітлення 3-х магістральних вулиць (із встановленням 680 ЛЕД-світильників на Соборній, Келецькій та Пирогова). 

Один з ключових проектів – розпочати І етап очищення річки Південний Буг: від мостового переходу об’їзної дороги до школи №29 (протяжність дялінки – понад 3 км), а також очистити річку в районі острову Кемпа.

Пріоритет 4: Соціальне життя

В цьому році здані в експлуатацію 2 ДНЗ: по вул. Замостянській (садок на 4 групи) та Трамвайній (на 5

Станом на 1 грудня 2019 року надано субсидії 27,1 тис. вінницьких сімей,  що становить  – 18,1% домогосподарств  міста. Середній розмір субсидії – 1215 грн. 

Серед планів-2020 – закінчити будівництво школи на Поділлі та ДНЗ по вул. Ватутіна на 6 груп, продовжити реконструкцію дитячого садочку №16 по вул. Зерова (очікується у ІІІ етапи: 2019-2021 рр.). Також буде завершено дворічний масштабний проект по термомодернізації садочків і шкіл – в наступному році будуть проводитись роботи з утеплення 8 садків та 4 шкіл. У планах також завершення програми по заміні ігрового обладнання на майданчиках дитсадків – на 2020-й залишається 6 садочків, де потрібно виконати ці роботи.

Планується завершити будівництво спортядра школи №33; облаштувати майданчик для ігрових видів спорту у гімназії №2; здати в експлуатацію після масштабної реконструкції довгоочікуваний об’єкт – спорткомплекс по вул. Янгеля. 

Також у планах наступного року – проведення І етапу ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки історії національного значення музею-садиби ім. М. Коцюбинського. Планується перевести бібліотеку-філію №2 по Маяковського з аварійного у нове приміщення неподалік – по вул. Смірнова. Також – відкрити два підліткові клуби за місцем проживання: на Привокзальній (спеціалізація: авіамоделювання та техмайстерня) і на Гладкова (гуртки з тенісу, шахів, футболу).

Пріоритет 5: Просторовий розвиток

У 2020 рік розпочнеться впорядкування парку «Хімік» – І етап капремонту території (загалом планується 3 етапи). 

Також міський голова зазначив, що продовжиться робота по впорядкуванню вивісок на 12 вулицях (Пирогова, яку розпочали цьогоріч та 11 вулиць середмістя Вінниці). Також в наступному році продовжиться програма з будівництва муніципального житла.

Підсумовуючи свій звіт Сергій Моргунов зазначив, що  вся ця системна робота протягом року не тільки дозволила Вінниці утримати лідерські позиції, а й значно  підвищила туристичну та інвестиційну привабливості міста.  

За матеріалами: https://www.vmr.gov.ua   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *