У Вінниці двоє юнаків катували студента коледжу та вимагали гроші

Новини Вінниці Топ

Вінницькими поліцейськими за процесуального керівництва прокуратури області затримано  двох зловмисників за підозрою в   катуванні 18-річного студента коледжу.

23 грудня до поліції надійшло повідомлення з міської клінічної лікарні про госпіталізацію вінничанина з тілесними ушкодженнями.

Слідчо-оперативною групою поліції встановлено, що студента побили двоє юнаків. Напередодні у них виник конфлікт, і зловмисники ввечері  викликали хлопця на розмову с на вулицю, щоб поквитатися.

Там били студента та вчиняли дії, що не відповідають загальноприйнятим нормам моралі, принижували його людську гідність.

Крім того, нападники вимагали у нього грошові кошти. Залякавши хлопця розправою у разі, якщо він комусь розповість про це,  відпустили.

Потерпілий боявся повідомити в поліцію, однак наступного дня погіршився його стан здоров’я, і довелося викликати швидку медичну допомогу. Медики повідомили про це поліції.

Через кілька годин двох зловмисників – віком 19 та 16 років  – поліцейські затримали в процесуальному порядку. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Затримані є фігурантами кримінального провадження за фактом грабежу, яке наразі розглядається в суді.

Одному з затриманих оголошено про підозру.

Слідством готуються матеріали для оголошення про підозру другому зловмиснику та обрання міри запобіжного заходу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 127 КК України (катування). За такий злочин передбачено покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

До речі, затримані вже потрапляли в поле зору правоохоронців. Так, Вінницькою місцевою прокуратурою в жовтні цього року скеровано до суду обвинувальний акт за вчинення ними відкритого викрадення чужого майна – грабежу. Справа перебуваєе на розгляді суду.

За інформацією: Відділ комунікації поліції Вінницької області: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *