Один загиблий, двоє поранених: на Вінниччині чоловік під час п’яної сварки підірвав гранату

Новини Вінниці Топ

У селі Садки Могилів-Подільського району 28-річний місцевий мешканець під час п’яної сварки із товаришами підірвав на подвір’ї ручну гранату. Постраждали сам «підривник» та ще двоє чоловіків. Один з них під час надання медичної допомоги помер у лікарні. Трагічний інцидент трапився вночі 26 грудня.

За попередніми даними поліції, господар будинку, на подвір’ї якого сталась трагедія, запросив до себе в гості товаришів. Чоловік кілька тижнів тому повернувся зі столиці з заробітків і вирішив відсвяткувати цю подію. Під час застілля чоловіки неодноразово сварилися, причини суперечок ніхто з присутніх не пам’ятає.

Коли гості вийшли на вулицю, господар будинку виніс гранату та погрожував її підірвати. Двоє з чоловіків намагалися його заспокоїти та забрати боєприпаси у нього з рук. Цього їм зробити не вдалось – граната вибухнула. Травмувались   25 та 28-річні місцеві жителі. Під час надання медичної допомоги у реанімації молодший з чоловіків помер. 

Згодом з’ясувалось, що медичної допомоги потребував і правопорушник. Він отримав осколкове поранення ноги та був прооперований. Наразі він перебуває у медичному закладі під охороною поліції. 

За словами правопорушника, гранату він придбав у незнайомця в столиці. Поліція встановлює походження боєприпаса.   

Слідством розпочаті кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство) та ч.1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі правопорушення чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про оголошення йому про підозру.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *