Поради вінничанам: як обрати безпечну та якісну штучну ялинку

Новини Вінниці

Чимало вінничан напередодні Нового року купляють штучні ялинки. На відміну від живих дерев, за ними легко доглядати, до того ж, вона служить господарям не один рік. Про те, як обрати безпечну та якісну штучну ялинку, проінструктували у «Держпродспоживслужбі».

Перш за все, зазначають у службі, слід звернути увагу на матеріал, з якого виготовлена штучна ялинка:

Литі ялинки з поліетилену служать десятиліття, мають найбільш реалістичний вигляд та є абсолютно безпечними, але й коштують дорожче інших варіантів.

Ялинки з полівінілхлориду (ПВХ) також дуже привабливі і реалістичні, стійкі до займання, більш демократичні за ціною, але не такі зносостійкі. 

Ялинки з волосіні дуже пухнасті та через маленьку товщину голок виглядають менш реалістично, такі ялинки не можна назвати зносостійкими та вогнетривкими, але вони також користуються попитом завдяки низькій вартості. Якщо Ви вирішили придбати таку ялинку – будьте обережними з бенгальськими вогниками, гірляндами та розташовуйте ялинку подалі від батарей і систем теплопостачання.

Визначившись із матеріалом штучної ялинки, треба понюхати «голки» та «стовбур».  

  • Якісні вироби не повинні мати різкий хімічний запах. Проведіть рукою по «хвої» ялинки, вона має бути тверда та пружна, а також міцно закріплена. Зверніть увагу на підставку, вона повинна бути стійкою та бажано металевою!, – йдеться у повідомленні на сайті «Держпродспоживслужби»

Насамкінець, слід попросити у консультанта сертифікат якості, який би свідчив про те, що штучна ялинка не містить шкідливих речовин (формальдегідів, фенолу) та є вогнестійкою. Також, на етикетці обов’язково має бути вказана фірма-виробник, країна та дата виготовлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *