На Вінниччині відкрили новий підрозділ прикордонної служби – “Михайлівка”

Новини Вінниці

У селі Михайлівка Ямпільського району відкрили нове відділення інспекторів прикордонної служби «Михайлівка». Вони охоронятимуть понад два десятка кілометрів українсько-молдовського кордону, що проходить по Дністру. Новий підрозділ базуватиметься у двоповерховій адміністративній будівлі, яка складається з робочих кабінетів та кімнат для відпочинку персоналу. Відкривали відділення голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби Сергій Мул та представники місцевих органів влади.

За інформацією прес-служби Могилів-Подільського прикордонного загону, якому підпорядковується новий підрозділ, до 2003 року на цьому місці діяла однойменна прикордонна застава ІІ прикордонної комендатури «Ямпіль». Згодом її було реорганізовано в інспекторський пост. А тепер знову відновлено.

  • Відділення інспекторів прикордонної служби «Михайлівка» Могилів-Подільського загону відкриється з метою розбудови прикордонної інфраструктури, – відзначає прес-секретар Могилів-Подільського прикордонного загону Людмила Катеринич. – Його будівництво розпочалося торік і здійснювалося за рахунок субвенцій Вінницької ОДА та Ямпільської РДА. Загальна сума коштів, виділених на облаштування прикордонного підрозділу, склала 750 тис грн.

Окрім сучасної адмінбудівлі, на території військового містечка облаштовані новий спортивний майданчик, вольєри для утримання службових собак, бокси для обслуговування і зберігання автомобільної техніки та корпус господарського призначення. Словом, створені всі належні умови для несення служби на державному кордоні.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Ілюстративні фото з Facebook-сторінки Могилів-Подільського загону

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *