Уродженця Дніпра затримали в Бельгії за підозрою в підробці картин Малевича

Новини України

Влада Бельгії заарештували колекціонера картин Ігоря Топоровського і його дружину Ольгу. Пара підозрюється в шахрайстві, підробці картин, відмиванні грошей. Про це повідомляє телеканал VRT.

Приводом для затримання стала справа картин російських авангардистів, які виставлялися в музеї Гента.

Невідомі полотна художників початку XX століття Топоровський надав музею в Бельгії в 2017 році. Всього він передав у тимчасове користування 24 твори мистецтва (в тому числі і роботи Казимира Малевича), які зберігалися в його приватній колекції. Проте за короткий час після початку виставки з’явилося припущення, що мова йде про підробки.

В результаті було розпочато розслідування, результатом якого і став арешт колекціонера на вимогу ряду арт-дилерів, які встановили факт підробки. Вони вказують, що Топоровський поставив під сумнів саме мистецтво. “Буде кошмаром, якщо прийшли в музей відвідувачі перестануть вірити, що перед ними оригінали”, – заявив адвокат позивачів Гєєрт Ленсенс.

Самі Топорівські продовжують стверджувати, що картини були справжніми.

Ігор Топоровський народився в Дніпропетровську, а після розпаду СРСР жив в Росії. В середині 2000-х разом з дружиною він емігрував до Бельгії.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *