Голова МЗС пояснив, чому зривається обмін полоненими

Новини України

Росія намагається забрати з обміну всіх причетних до тяжких злочинів проти України амністованими, не закриваючи при цьому кримінальних справ проти українців.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко пояснив, що затримка обміну полоненими з’явилася через неузгодженість списків. Вирішувалося питання про доопрацювання списку, щоб забрати максимальну кількість людей.

Ми дійсно розраховували на трохи більший прогрес у цьому питанні. Узгодили одну групу людей, яка вже точно готова до обміну. Виникає питання: обміняти їх прямо зараз чи спробувати допрацювати списки та забрати всіх, оскільки ми хочемо максимальну кількість людей повернути родинам до Нового року. Тому координатором від ОБСЄ було прийняте рішення невідкладно провести відеоконференцію та завершити роботу над списками, – сказав Пристайко в інтерв’ю Укрінформу, передає «Дзеркало тижня»

Відеоконференцію повинні провести 23 грудня, хоча планувалося провести 20 грудня.

Раніше Пристайко звернув увагу на те, що процес блокується Росією, і домовитися не виходить.

На превеликий жаль, списки оновити, домовитися не вдалося. Я бачу на сьогодні (день переговорів ТКГ в Мінську – ред.), що нам не вдалося досягти в цьому прогресу, – зазначив Вадим Пристайко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *