До 2100 року людський інтелект може знизитись на 25%

Новини Світу

Згідно з передбаченнями вчених, в кращому варіанті падіння інтелекту до 2100 року складе 25%. Вчені Університету Колорадо в Боулдері (США) довели, що підвищений вміст вуглекислого газу в атмосфері може катастрофічно вплинути на інтелектуальні здібності людей. Про це повідомляється в пресрелізі на Phys.org, передає «Главком».

Дослідники розглянули, як збільшення рівня діоксиду вуглецю впливає на навчання дітей в класі. Попередні експерименти показали, що висока концентрація газу дійсно впливає на розумові здібності, однак проблему легко вирішити, провітривши вікна. У той же час був невідомий ефект, як впливає свіже повітря з великою кількістю вуглекислого газу.

Фахівці розглянули два сценарії. У першому людство зменшує кількість парникового газу, що викидається в атмосферу. В другому – викиди залишаються на колишньому рівні.

Виявилося, що когнітивні здібності учнів знижуються в будь-якому випадку. Згідно з передбаченнями вчених, в кращому варіанті падіння інтелекту до 2100 року складе 25 відсотків, а в гіршому – 50 відсотків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *