«УКРАЇНСЬКИЙ БЕСТІАРІЙ. Том ІІ» презентують у Вінниці художники Маргарита Журунова та Богдан Локатир

Новини Вінниці

У п`ятницю, 20 грудня, о 16 год. в академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття звітної виставки та презентація артбука Маргарити Журунової та Богдана Локатира «УКРАЇНСЬКИЙ БЕСТІАРІЙ. Том ІІ».

Для реалізації артбука на базі Вінницького обласного краєзнавчого музею Маргариті Журуновій було призначено грант президента України.

Українська народна міфологія – тема мало знайома широкому колу глядачів, але викликає щиру зацікавленість. Маргарита Журунова над цією темою працює вже кілька років. Артбук (книга художника) створений в єдиному екземплярі, він стане цікавим експонатом музейної колекції.

Робота над артбуком включала створення серії естампів в техніці офорту з зображенням персонажів народних вірувань на основі авторських рисунків. Були підготовлені супроводжувальні тексти у жанрі есе, які є літературною обробкою етнографічних дописів, надруковані авторським шрифтом Богдана Локатира. Аркуші з текстами оздоблені рослинними орнаментами в техніці сліпого тиснення, також створені за малюнками Маргарити. Весь матеріал сформований у книгу в обкладинці і футлярі з тисненнями. На виставці можна буде дізнатися про всі етапи створення мистецької книги від перших начерків до палітурних робіт.

Виставка експонуватиметься до 12 січня 2020 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *