Кабмін заморозив частину бюджетних виплат через брак коштів

Новини України

Державна казначейська служба України до кінця 2019 року буде фінансувати тільки захищені статті видатків (зарплата, пенсії, всі соціальні платежі) бюджету, а також всі зареєстровані за 11 місяців зобов’язання, на які відкрито асигнування. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як зазначили в прес-службі, решта платежів, які були зареєстровані вже в грудні, будуть проведені після аналізу їх пріоритетності разом з розпорядниками бюджетних коштів з огляду на невиконання доходів державного бюджету протягом 11 місяців 2019 року.

У Мінфіні заявили, що дефіцит держбюджету утворився “внаслідок міцнішого, ніж враховано в державному бюджеті, обмінного курсу гривні, повільнішого зростання імпорту та падіння виробництва тютюнових виробів”.

У той же час народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив доручення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука припинити до кінця поточного бюджетного року Казначейством проведення платежів та реєстрацію бюджетних зобов’язань щодо видатків та надання кредитів загального фонду державного бюджету крім захищених видатків бюджету.

Кабмін заморозив частину бюджетних виплат через брак коштів

Джерело: rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *