«Фестиваль повинен існувати»: голова Вінницької ОДА підтримав Operafest Tulchyn

Новини Вінниці Топ

Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський заявив про підтримку Operafest Tulchyn. Сьогодні, 16 грудня, очільник області висловив сподівання, що депутати обласної ради проголосують за продовження фінансування найбільшої оперної події України під відкритим небом.

Як наголосив пан Скальський у розмові із журналістами, обласна адміністрація, в свою чергу, шукатиме інвестиції для музичного дійства.

  • Фестиваль у Тульчині вже є досить відомим, він унікальний за своєю концепцією і має продовжуватись. Це потужний механізм залучення грошей в громаду, і я впевнений, що та історія, яка вже була створена, має продовжуватись. Фестиваль повинен існувати, і ми будемо шукати інструменти для того, щоб він відбувся. Сподіваюсь, обласна рада підтримає продовження цього фестивалю

За словами посадовця, проекти, подібні до Operafest Tulchyn, позитивно впливають на розвиток приймаючої громади, тому кидати їх – не можна.  

  • Креативна економіка – дуже перспективна галузь. Якщо ми хочемо трансформувати наші міста, нам потрібно створювати нові враження. Люди готові платити за враження, і яким чином територія буде здатна конвертувати  бажання платити за враження у свою економіку – залежатиме від активності самої території

Втім, наголосив пан Скальський, залучаючи кошти платників податків, організатори культурних подій мають вести справи прозоро.  

  • Позиція дуже проста – прозорість і підзвітність. Якщо ми хочемо залучати кошти обласного бюджету на фінансування таких заходів, ми повинні відповідати вимогам часу, – обґрунтував він свою думку

Нагадаємо,  12 грудня постійна комісія Вінницької облради, розглядаючи проєкт рішення «Про обласний бюджет на 2020 рік», вирішила припинити фінансування  міжнародного фестивалю Operafest Tulchyn. Заплановані на його проведення два мільйони гривень тепер мають спрямувати в аграрний сектор.

Чи залишиться оперний фестиваль із державним фінансуванням стане відомо вже завтра під час сесії обласної ради, коли депутати розглянуть бюджет області на 2020 рік.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *