У Вінниці презентували концепцію інноваційно-технологічного парку

Новини Вінниці

Сьогодні, 16 грудня, у Вінниці презентували проект інноваційно-технологічного парку, розробленого у рамках програми  «Польська допомога з розвитку 2019» Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Разом з тим, міська рада уклала меморандуми із шістьма університетами міста. Документ стосується співпраці у питанні ефективного наповнення екосистеми майбутнього технопарку.

Як зауважують у муніципалітеті, проект має на меті створення концепції ефективної побудови екосистеми інноваційно-технологічного парку «Кристал». Об’єкт стане першим в Україні інноваційно-технологічним парком, який створюється спеціально для того, щоб допомагати громаді та бізнесу реалізувати свій інноваційний потенціал.

Спеціально запрошені експерти Келецького технологічного парку (Республіка Польща) спільно з представниками Вінницької міської ради, КП «Вінницький муніципальний центр інновацій», представниками бізнесу, неурядових організацій, органів виконавчої влади, закладів вищої освіти та потенційні резиденти Вінницького інноваційно-технологічного парку «Кристал» впродовж вересня – листопада 2019 року працювали в фокус-групах та брали участь у тренінгах. 

Їхньою метою було визначення необхідних складових побудови ефективної екосистеми «Кристалу», розробка елементів маркетингової стратегії та алгоритму залучення потенційних резидентів. Результати роботи у фокус-групах та практичних занять на тренінгах було взято в основу презентованої Концепції.

Під час конференції відбулося підписання Меморандумів про співробітництво між Вінницькою міською радою, КП «Вінницький муніципальний центр інновацій» та вищими навчальними закладами Вінниці. До угоди долучились Вінницький національний технічний університет, Вінницький національний аграрний університет, Вінницький національний медичний університет ім. М.І. Пирогова, Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Донецький національним університетом ім. Василя Стуса. Очікується, що співпраця із вишами допоможе місту створити ефективно наповнити екосистеми Інноваційно-технологічного парку «Кристал».

Нагадаємо, що Інноваційно-технологічний парк «Кристал» буде створено на базі приміщень, які розташовуються на колишній території заводу «Кристал» (вул. 600-річчя, 21) і стали муніципальною власністю в 2015 році. Зараз там вже розпочалися підготовчі роботи. У технопарку «Кристал» заплановано близько 8500 м² приміщень з корисною площею, понад 1000 м² івент-площ і понад 100 офісів, коворкінг, а також  обладнані сучасним устаткуванням від провідних виробників Fab Lab та інше. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *