На Вінниччині під Калинівкою перевіряють якість розмінування території арсеналу

Новини Вінниці

Поверхневе розмінування технічної території 48-го арсеналу поблизу Калинівки у Вінницькій області повністю завершено. Про це повідомив командир військової частини полковник Микола Батюк інформагентству Міноборони України “АрміяInform”.

  • Поверхневе розмінування технічної території 48-го арсеналу поблизу Калинівки, що на Вінниччині, повністю завершено, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що знешкодження залишків вибухонебезпечних предметів, які не підлягали транспортуванню, закінчилось. Наразі на технічній території працює спеціальна група фахівців-саперів, яка проводить перевірку якості розмінування.

  • Фахівці, що входять до складу групи, не брали участі в розмінуванні. Тобто це незалежна команда спеціалістів. Вони по квадратах перевіряють місцевість і дають висновки стосовно якості проведеного розмінування, – розповів пан Батюк.

Водночас полковник зауважив, що планова утилізація порохів та боєприпасів, які вичерпали ресурс зберігання і є непридатними до застосування, триватиме ще близько року. Їх утилізуватимуть, згідно з планом, на спеціально обладнаних майданчиках.

Нагадаємо,  26 вересня 2017 року у Калинівці розпочались вибухи на одному з найбільших складів боєприпасів ЗСУ. З Калинівки та навколишніх сіл було евакуйовано близько 30 тисяч людей.

За інформацією: www.unn.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *