Депутати Вінницької облради вчилися працювати двома пальцями

Новини Вінниці

Сьогодні, 13 грудня, на засіданні президії облРади  20 депутатів  уперше познайомилися з оновленою системою голосування «Рада–В», яка унеможливила «кнопкодатвство».

Депутати мають натиснути дві кнопки одночасно – сенсорну ліворуч і одну з трьох праворуч – «за», «проти» чи «утримався», – навчав колег голова облРади Анатолій Олійник. – Тримати потрібно до звершення звукового сигналу, яке триває не більше 10 секунд.

Вінницька обласна Рада стала другою в Україні, де запроваджена система голосуванням двома пальцями. Раніше систему встановили у Київській міській раді,  і вона коштувала 76 млн грн. Бюджету Вінниччини  «Рада – В» обійшлася в 2 млн 300 тис. грн.

Щодо роботи чергової 41 сесії, яка відбудеться 17 грудня, попередньо порядок денний складався з 71-го питання. Сьогодні п’ять питань були зняті з розгляду і відправлені на доопрацювання, 10 питань об’єднані у тематичні блоки, питання щодо ринку землі, подане групою депутатів, було внесено для розгляду.  Окрім цього додатково внесли ще шість питань від постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва, а також комісії з питань учасників АТО, бойових дій, Революції гідності, волонтерського руху та зв’язків з громадськістю. Таким чином, у віторок обранці мають розглянуть 66 питань порядку денного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *