Завершилось розмінування Калинівського арсеналу на Вінниччині

Новини Вінниці

У Калинівці завершили розміновувати технічну територію 48 –го арсеналу Міністерства оборону України. Таку інформацію передає видання «Калинівка.City» із посиланням на командира військової частини А1119 полковника Миколу Батюка.

  • Поверхневе розмінування території завершено, – повідомив командир військової частини. – Зараз відбувається перевірка якості розмінування. Її проводить спеціальна група фахівців-саперів, які не брали участі у розмінуванні. Тобто це незалежна команда спеціалістів. Вони по квадратах перевіряють місцевість і дають свої висновки стосовно якості проведених робіт з розмінування.

Роботи з розмінування території арсеналу, куди найбільше прилетіло залишків боєприпасів, тривали більше двох років, відтоді як у вересні 2017 року тут сталася надзвичайна ситуація – пожежа і вибухи.

Територію довкола арсеналу від залишків боєприпасів очистили ще у листопаді 2017 року. Тоді підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій було обстежено і очищено від вибухонебезпечних предметів територію в радіусі 10 кілометрів навколо арсеналу.

А тепер завершено розмінування території арсеналу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *