Прокуратура – проти: на Вінниччині суд виправдав чоловіка, який перевозив для продажу цистерну незаконного спирту

Новини Вінниці

На Вінниччині прокуратура відстоює в суді  позицію щодо призначення покарання та  конфіскації в дохід держави майна за  незаконне  придбання, транспортування для збуту 25 тисяч літрів незаконно виготовленого етилового спирту.

Так, у лютому минулого року співробітниками податкової поліції поблизу с. Коростівці Жмеринського району в мешканця  Вінницького району було  вилучено 25 тисяч літрів  незаконно виготовленого етилового спирту. Досудовим розслідування встановлено, що спирт було  придбано в. Могилів-Подільському, а везли його  до  Вінниці. Для маскування незаконного перевезення тягач був облаштований тентованим напівпричепом для перевезення будівельних матеріалів, в середині якого замасковано металеву цистерну з запірними кранами та мотопомпою для перекачування рідини.

У серпні 2018 року особі, що на власному автомобілі перевозила цей спирт було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, обвинувальний акт направлено до Жмеринського міськрайонного суду для розгляду по суті.

З урахуванням суспільного резонансу вчиненого злочину, значних об’ємів речовини, наявною загрозою для життя і здоров’я людей у разі виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв, прокурор просив суд призначити затриманому покарання –  штраф в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією автомобіля і напівпричепа з цистерною. , Попри зібрані докази, суд не погодився з доводами прокурора та виніс виправдувальний вирок у зв’язку із недоведеністю обвинувачення.

Наразі прокуратурою області на незаконне рішення суду внесена апеляційна скарга.

За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *