Українська короткометражка увійшла в шорт-лист премії BAFTA

Відео Новини України

Короткометражний ігровий фільм “Анна” Декелея Беренсон потрапив в шорт-лист премії BAFTA в номінації “Кращий британський короткометражний фільм”. Про це повідомляє сайт Британської кіноакадемії.

Так, до переліку, опублікований на сайті Британської кіноакадемії, увійшли 10 короткометражних фільмів і 6 анімаційних короткометражок.

Фільм “Анна” – це спільне виробництво України, Ізраїлю та Великої Британії. Світова прем’єра картини відбулася 24 травня 2019 року на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі. Стрічка також увійшла в програму Національного конкурсу 48-го Київського міжнародного кінофестивалю “Молодість”.

Фільм розповідає історію про матір-одиначку на ім’я Анна, яка живе на охопленому війною сході України і виховує 16-річну дочку. Головна героїня працює на м’ясопереробному комбінаті і мріє про краще життя. Для цього вона звертається в шлюбне агентство, яке знайомить жінок з чоловіками-іноземцями. Роль Анни у фільмі зіграла актриса Світлана Барандіч.

Відзначимо, що церемонія вручення премії BAFTA відбудеться 2 лютого 2020 року.

У понеділок, 2 грудня, в Лондоні вручили нагороди престижної премії британського незалежного кіно BIFA 2019. Український фільм “Анна” отримав премію британського незалежного кіно. Фільм став переможцем в номінації “Кращий британський короткометражний фільм”.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *