Під Вінницею ліквідовували загоряння та витоки аміаку на хімоб’єкті – велике тренування

Новини Вінниці

Сьогодні, 12 грудня,  на хімічно-небезпечному об’єкті «Алекс ГК» у с.Славне Вінницького району відбулися тактико-спеціальні навчання.

За тактичним задумом тренувань, в одному з приміщень із холодильним технологічним обладнанням виникло загоряння із загрозою викиду небезпечної хімічної речовини. Внаслідок пожежі відбулася розгерметизація місткості з аміаком. На момент виникнення умовної надзвичайної події, в  приміщенні знаходилося чотири людини.

Прибувши на місце події, рятувальники одразу провели евакуацію з небезпечного середовища чотирьох постраждалих працівниць об’єкту та до приїзду екстреної медичної допомоги надали їм домедичну допомогу.

Поки підрозділи Служби порятунку ліквідовували пожежу, фахівці групи радіаційної та хімічної розвідки Аварійно-рятувального загону спецпризначення за допомогою спеціальних засобів, провели заміри вмісту допустимої концентрації аміаку в повітрі.

Керівник навчань – заступник начальника управління-начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Андрій Бабкін каже, що тренування відбулося злагоджено та швидко,  діям підрозділів була поставлена оцінка «добре».

Всього до проведення тактико-спеціальних навчань від ДСНС було залучено 55 чоловік особового складу та 10 одиниць спеціальної техніки, а також автомобіль Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За інформацією: ГУ ДСНС України у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *