Смачне мистецтво: Вінницький краєзнавчий музей розпочинає історико-гастрономічний проєкт

Новини Вінниці

Шановні друзі! Ми для Вас підготували дещо несподіваний сюрприз: уже наступного тижня РОЗПОЧИНАЄМО ІСТОРИКО-ГАСТРОНОМІЧНИЙ ПРОЕКТ і започатковуємо новий жанр у нашій роботі. З 17 грудня 2019 р. до 16 лютого 2020 р. працюватимуть ВИСТАВКИ: «У ІСТОРІЇ НА КУХНІ» ТА «СМАКИ НАТЮРМОРТА». Відкриття проекту відбудеться 17 грудня о 16:00 (нагадуємо, що на відкриття виставок вхід – вільний).

В історичній експозиції Вінницького обласного краєзнавчого музея відвідувачі зможуть побачити кухонні і столові предмети від кам’яного віку до ХХ ст., зазирнути на кухню у подільських селах, садибах та містечках, згадати не такий далекий побут наших батьків за радянської доби. Серед експонатів – унікальні археологічні знахідки, етнографічні цікавинки, вишуканий посуд з порцеляни, фаянсу, срібла, кухонні «Ґаджети» минулого століття.

  • Ми для Вас підготували дещо несподіваний сюрприз: уже наступного тижня РОЗПОЧИНАЄМО ІСТОРИКО-ГАСТРОНОМІЧНИЙ ПРОЄКТ і започатковуємо новий жанр у нашій роботі. З 17 грудня 2019 р. до 16 лютого 2020 р. працюватимуть ВИСТАВКИ: «У ІСТОРІЇ НА КУХНІ» ТА «СМАКИ НАТЮРМОРТА». Відкриття проєкту відбудеться 17 грудня о 16:00 (нагадуємо, що на відкриття виставок вхід – вільний), – йдеться на Фейсбук-сторінці музею. –Виставка «Смаки натюрморта» представляє твори сучасних художників Вінниччини. Від часу свого народження жанр натюрморта відображав смаки сучасників не тільки щодо мистецтва, але й щодо їжі. Недарма кулінарія вважалася одним з провідних мистецтв, до якого долучалися видатні художники – вінничани продовжують цю славну традицію. Ми проводитимемо екскурсії та лекції на теми їжі в історії та мистецтві, у яких візьмуть участь дослідники подільської кухні Тетяна Пірус та Олена Павлова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *