У Вінниці на Театральній тестують «розумну зупинку»

Новини Вінниці Топ

На зупинці Театральній у Вінниці тестують «розумне» табло, інформує видання «Місто». На цифровому табло можна дізнатись розклад руху муніципального транспорту, а також інформацію про те, через скільки хвилин прибуде транспорт. До кінця року у місті планують встановити 50 таких «інформаційних дощок».

Як повідомила директорка КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна, наразі проводять тести, аби визначити навантаження на GPS та графік руху громадського транспорту.

  • Зараз ми перевіряємо, як все працює та визначаємо навантаження. Поки що на зупинці Театральній на табло видно розклад руху тролейбусів та автобусів. Особливість таких зупинок полягає в тому, що там буде висвічуватися, через скільки хвилин з’явиться потрібний транспорт, – зазначає пані Бабіна


З її слів, у Вінниці таке ноу-хау має з’явитися на 50 зупинках, там де збирається найбільша кількість пасажирів. Зокрема, в районі оновленої Замостянської, Вишеньки та залізничного вокзалу.

Окрім «розумних» зупинок вінничани зможуть користуватися й мобільним додатком.

  • Там теж буде завантажена вся інформація про графік руху транспорту. Додатково облаштуємо ще QR-Code на зупинках. Мобільний додаток запрацює тоді, коли ми змонтуємо «розумні» зупинки. Плануємо це зробити впродовж місяця до Нового року, – додає Катерина Бабіна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *