Започаткований у Вінниці Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник» у 2020 році розширить географію

Новини Вінниці Топ

Учетверте наступного року відбудеться  Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist», який започатковано у Вінниці Народним художником України Володимиром Козюком.

У соцмережі пан Володимир повідомив, що  IV Міжнародний пленер-конкурс «Кращий художник/The best artist 2020» із 15 по 26 червня 2020 року проходитиме у Вінниці,  а в Києві й інших містах України розпочнеться 12 червня.

  • Його головна мета – формування культурного іміджу України як європейської держави, розвиток культурних відносин, презентація кращих зразків художнього мистецтва, підтримка та стимулювання до творчості художників в Україні та світі, – зазначає Володимир Козюк.

До участі в пленері запрошуються професійні художники з різних країн світу та України. Відбір конкурсних заявок триватиме до 4 березня 2020 року. Бажання долучитися до конкурсу висловили представники мистецької еліти таких країн, як США, Китай, Польща, В’єтнам, Індія, ОАЄ, Грузія, Молдова, Франція, Італія, Киргизстан, Вірменія, Таджикистан та інші. Вони виступатимуть і як учасники,  і як партнери проекту.

За результатами відбору до фіналу конкурсу потрапить від 20 до 30 художників. Вони матимуть унікальну можливість протягом двох червневих тижнів перебувати у суто мистецькому середовищі – свої серед своїх. Щодня художники працюватимуть на кращих локаціях Вінниці, Поділля та інших міст України, щоб відтворити на своїх полотнах наймальовничіші куточки української «золотої провінції».

Окрім цього, у рамках IV Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2020» відбуватиметься ціла низка заходів – художні майстерні, майстер-класи, обмін досвідом, творчі зустрічі. Вперше роботи учасників вінничани та всі бажаючі зможуть побачити у День міста Вінниці, який традиційно відбувається у першу суботу вересня.

  • Уже четвертий рік поспіль ми проводимо Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist». Проект стрімко розвивається – збільшується кількість учасників, зростає рівень і майстерність конкурсних робіт, а відтак, формується інакше ставлення до художників. Ми проводимо ці пленери, щоб популяризувати мистецтво наших художників, максимально змінити ставлення до їхньої праці та сприяти збільшенню поваги до їх творчості. Наше завдання відкривати таланти, давати можливість вчитися, розвиватися та популяризувати свою творчість не лише на всеукраїнському, але й на міжнародному рівні, – підкреслює Володимир Козюк.

Довідка. Проект «Кращий художник/The Best Artist» відбувається за підтримки Міністерства культури України, Вінницької обласної державної адміністрації, фондів, меценатів, підприємств, інших структур і сфер та окремих свідомих громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *