В Мексиці відкрили вид павуків, укус яких змушує людське тіло гнити живцем

Новини Світу

Дослідники в Мексиці виявили новий вид павуків з отрутою, під дією якої людська плоть починає гнити. Команда з Національного автономного університету виявила вид під назвою Loxosceles Tenochtitlan у Мексиканській долині. Ця місцевість – високогірне плато в центрі країни, на якому розташована столиця.

Вид павуків був названий на честь Теночтітлана, стародавньої столиці Імперії ацтеків, – пише Newsweek. Істота належить до роду Loxosceles, до якого також належать павуки-відлюдники, відомі отруйним укусом. Отрута істот несмертельна, однак все одно може спричинити серйозні наслідки. Шкіра може почати відмирати, після чого залишиться глибокий шрам.

Згідно з даними мексиканського університету, в країні присутнє найбільше у світі різноманіття павуків родини Loxosceles. Тут живуть 40 зі 140 відомих видів. За словами дослідників, нові виявлені види стали першими, які насправді походять з регіону Мексиканської долини.

Команда на чолі з Алехандро Валдез-Мондрагоном з Інституту біології стверджує, що вид Loxosceles Tenochtitlan фіксували й раніше. Але вчені помилково вважали, що його представники належать до іншого вже відомого виду Loxosceles misteca. Обидва види поширені в штатах Морелос і Герреро.

  • Оскільки вид Loxosceles Tenochtitlan морфологічно подібний до Loxosceles misteca , раніше вважалося, що він був занесений в район Мексиканської долини з рослинами. Але дослідження молекулярної біології показали, що це два абсолютно різні види, – сказав Валдез-Мондрагон.

Вчені кажуть, що відкриті отруйні павуки загалом стараються уникати контактів з людьми. Але вони можуть вкусити, щоб захистити себе, якщо відчують загрозу. В міських умовах павуки схильні жити на складах чи в смітниках, які приваблюють інших комах, таких як таргани й мухи. Павуки полюють на них. Також отруйні павуки можуть ховатися в одязі, меблях чи в порожнинах у стінах.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *