Масові протести в Парижі: поліція застосувала газ і затримала 71 людину (відео)

Відео Новини Світу

У Парижі, де люди масово вийшли на вулицю проти пенсійної реформи, затримали 71 людину. Про це йдеться в повідомленні префектури поліції в Twitter. Поліцейські і жандарми провели 9350 перевірок, затримавши 71 людину.

У четвер, 5 грудня, у Франції проходить масштабний загальнонаціональний страйк, який призвів до скасування значної частини громадського транспорту.

Масова протестна акція проти пенсійної реформи стартувала близько 14.00 за місцевим часом від Східного вокзалу у напрямку до площі Нації в Парижі. Її організаторами виступили низка найбільших профспілок Франції. Для забезпечення безпеки у французькій столиці мобілізовано шість тисяч поліцейських і жандармів.

Всього в країні заплановано близько 250 маніфестацій. За повідомленням телеканалу BFMTV, протести в Нанті і Бордо супроводжуються заворушеннями і сутичками з поліцією, правоохоронні органи застосовують сльозогінний газ.

Нагадаємо, у Франції існують десятки різних пенсійних програм. Макрон стверджує, що ця система занадто складна і має намір запровадити систему балів, яка буде враховувати кожен відпрацьований день. Розмір майбутніх пенсій потім буде обчислюватися на основі накопичених балів. При новій системі пенсійних привілеїв позбудуться представники багатьох професій, зокрема, моряки, юристи і артисти опери. Пенсійний вік за останні 10 років у Франції знизився з 60 до 62 років. Реформа Макрона призведе до подальшого підвищення пенсійного віку – до 64 років.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/world/10782413-masovi-protesti-v-parizhi-policiya-zastosuvala-gaz-i-zatrimala-71-lyudinu-fotoreportazh.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *