Трагедія у селі на Вінниччині: кіт улігся на обличчя немовляти, дівчинка задихнулася

Новини Вінниці Топ

На Вінниччині в селі Ситківці Липовецького району через домашнього кота померла  9-місячна дитина. Поки дівчинка спала, він ліг їй на обличчя. Через нестачу кисню маленька померла. Майже годину медики намагались врятувати немовляті життя, та марно.

Маленьку  Сашу мама тепло вдягнула й поклала у дворі у візочок. . Сама ж неподалік поралась по господарству. Коли повернулась, в дитини на голові лежав кіт, а дівчинка не дихала.

Пані Сніжана одразу зателефонувала  місцевій фельдшерці та викликала швидку допомогу. 40 хвилин медики боролись за життя Саші….

Фельдшерка  Галина Захарчук розповідає:

  • Дитину реанімірувала фельдшерка швидкої. Вона робила непрямий масаж серця. Мама дитини  була в розпачі,  свідомість втрачала, хотіла сама з життям покінчити…

У сільраді кажуть, що родина, в якій сталася трагедія, –  благополучна. Будинок купили вже давно, а переїхали до нього  лише пів року тому. Саша була єдиною та довгоочікуваною донькою. Мама Сніжана від неї не відходила ні на крок.

Олег Слободянюк, Ситківський сільський голова, каже:

  • Жінка трохи хворіла, вагітною лежала на зберіганні. Дитину виносила і народила. Доньку постійно доглядала, ніколи її не кидала, навідь по воду йшла і її з собою брала.

Хрещений батько пані Сніжани Вадим Свящук додає, що вона  постійно вивозила Сашу спати на вулицю, щоб дитина свіжим повітрям дихала. Жодного разу кіт до дитини не лазив:

  • Дитинка була в комбінезоні, і на вулиці і х їхній котик вискочив на неї… Він домашній, завжди був у  хаті…

Дівчинка задихнулась, – констатували судмедексперти.

Костянтин Ковалінський,  інспектор з ювенальної превенції Липовецького відділу поліції  пояснює те, що трапилося, так:

  • Дитина була тепло одягнута, мати її закутала,  і вона просто  не могла поворухнутися. Дівчинці  – всього 9 місяців,  вона не могла просто зігнати кота – от і все. Кіт ліг зверху на голову і задушив.

Зоопсихологи  зазначають, що  взимку – це нормальна реакція котів. Вони постійно лізуть у дитячі ліжечка чи візочки. Там м’яко, чисто, а головне – тепло.

Галина Мустафаєва, ветеринар це підтверджує:

  • На вулиці похолоднішало, єдине тепле місце – обличчя дитини. Нічого дивного в тому, що кіт заскочив у візок. Це все – на рівні інстинктів.

Сьогодні, 3 грудня, маленьку  Сашу поховали. У поліції її смерть кваліфікували, як нещасний випадок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *