Парламент Азербайджану вирішив саморозпуститися

Новини Світу

На пленарному засіданні Міллі Меджлісу Азербайджану було прийнято звернення до Президента Ільхама Алієва про розпуск парламенту і призначення дострокових парламентських виборів. Про це повідомляє  Новини-Азербайджан.

Депутати Міллі Меджлісу Азербайджану звернулися до президента Ільхама Алієва в зв’язку з розпуском парламенту і призначенням дострокових парламентських виборів. Звернення підтримали 99 депутатів, 1 депутат проголосував проти, 1 депутат – утримався, ще 1 депутат – не проголосував”, – написали у виданні.

З відповідною ініціативою виступили на сьогоднішньому засіданні парламенту депутати, що представляють правлячу партію “Ені Азербайджан” (ПЕА). Депутати пояснили свою ініціативу реформами, проведеними в Азербайджані, і підкреслили, що важливо, щоб ці реформи охопили і законодавчу гілку влади. Після обговорень було прийнято рішення про звернення до президента Азербайджану з проханням про розпуск парламенту і призначення дострокових парламентських виборів.

Повідомляється, що 3 грудня може відбутися останнє пленарне засідання парламенту в 2019 році.

Так, в минулий четвер, Політрада ПЕА на засіданні одноголосно проголосував за те, щоб направити парламенту і президенту звернення з рекомендацією про розпуск парламенту і проведення позачергових виборів.

Позачергові парламентські вибори в історії Азербайджану пройдуть вперше, в той час як чергові вибори повинні були відбутися в листопаді 2020 року.

Таким чином, президент Азербайджану повинен оголосити терміни проведення позачергових парламентських виборів в країні.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *