Новорічні сувеніри, живопис та пиріжки: у Вінниці розпочалась виставка-ярмарок «Душею створена краса»

Новини Вінниці Топ

У приміщенні Вінницької торгово-промислової палати, сьогодні, 2 грудня, розпочала роботу щорічна виставка-ярмарок «Душею створена краса». На її локаціях можна насолодитись живописом, почитати книгу у навісному кріслі, поласувати випічкою з чаєм чи кавою, а також придбати новорічні прикраси ручної роботи. Експонати та товари, представлені на ярмарку, зроблені людьми з інвалідністю.

Пацієнти Стрижавського дитячого будинку-інтернату, де лікуються діти та молодь із психоневрологічними проблемами, приготували для ярмарку «новорічні» підставки для ложок і виделок у вигляді ялинок, рукавичок та черевиків.

Як розповіла представниця закладу Оксана Станіславівна, вишивка, плетіння бісером,в’язання – улюблені справи вихованців закладу.

  • У нас і хлопці, і дівчата вишивають, багатьом вихованцям це подобається. Ось, цю роботу один з наших хлопців вишивав, – сказала вона, вказуючи на вишиту ікону  

А от мешканці обласного пансіонату для осіб похилого віку та людей з інвалідністю представили в’язані шкарпетки, декупаж, декоративні вироби з шишок, пляшок та інших матеріалів. Більшість виробів – новорічні сувеніри.

Привертає увагу відвідувачів і виставка робіт художниці Ольги Дащенко. На її картинах – соковиті літні фрукти, синє море, природа у всій красі.

Роздивляючись тисячі різноманітних робіт, можна не помітити, як зголоднів. Для таких випадків на території виставки-ярмарку є «кафе», яким опікується «Міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Гармонія”».

  • У нас можна поласувати гаряченькою слойкою, желе, пряниками, пиріжками з яблуками. Усе приготовлено господинями з «Гармонії», – каже представниця закладу Ірина

Є на ярмарку і бібліотечна локація для любителів літератури. Навпроти кафе стоять полиці з книгами та навісне крісло, в якому можна почитати, зручно вмостившись.   

Триватиме виставка до 4 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *