На Вінниччині в Якушинецькій ОТГ розпочав роботу модернізований ЦНАП

Новини Вінниці

Сьогодні, 29 листопада,  Якушинецька сільська ОТГ урочисто відкрила Центр надання адміністративних послуг, модернізований за підтримки Програми « U-LEAD з Європою».  Адміністративні послуги  Якушинецькою сільською радою надавались із 2016 року. Громада придбала за кошти місцевого бюджету робочу станцію для видачі ID- карток та закордонних паспортів,  організувала роботу віддалених робочих місць у старостинських округах ОТГ.  Розуміючи, що  наближення адмінпослуг до населення є правильним кроком, Якушинецька ОТГ  подала заявку до Програми « U-LEAD з Європою» та була відібрана на участь у 1 раунді Фази Впровадження з  модернізації ЦНАП.

За кошти  громади та інфраструктурної субвенції  у Якушинецькій ОТГ було збудовано нове приміщення ЦНАП і  впродовж 2018- 2019 рр за підтримки Програми  було оснащено  та модернізовано Центр надання адмінпослуг громади. Фахівці Центру пройшли навчальні тренінги  від Програми «U-LEAD з Європою»,  а вже у листопаді поточного року відбулось урочисте відкриття нового ЦНАП.

Мешканці громади, керівництво Якушинецької сільської ради, представники обласної та районної влади, Програми « U-LEAD з Європою»  привітали  жителів із визначною подією. Під час урочистого відкриття  фахівцям Якушинецького ЦНАП вручили сертифікати про  проходження навчання  в рамках проекту з модернізації  ЦНАП Програми , які вручив Віталій Швець – радник  Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Єврпою». Голова Якушинецької ОТГ  Василь Романюк вручив  призи  школярам – переможцям  конкурсу дитячого  малюнка « ЦНАП очима дітей» та привітав  присутніх.

  • ЦНАП Якушинецької ОТГ  надає 124 види адміністративних послуг. За 10 місяців ми надали 8 тис послуг, а в цілому, від діяльності ЦНАПу до бюджету громади надійшло  1,127 млн грн.  Дякую  нашим партнерам –  представникам Програми « ULEAD з Європою», які  навчали наших співробітників, забезпечили ЦНАП громади сучасними меблями і обладнаням, спеціалізованими комп’ютерними програмами, а також  будівельній компанії, які вчасно і якісно збудувала приміщення для ЦНАП, – каже Василь Романюк, голова  Якушинецької ОТГ.  

За словами Оксани Романюк,  керівниці  Якушинецького ЦНАП,   у Центрі облаштовано 8 робочих місць, а,загалом,  у відділі   ЦНАП  сільської ради працюватиме  13 фахівців.  74 види адмінпослуг надаватиме  ЦНАП Якушинецької громади у старостинських округах, послуги поділяються на 8 груп, серед яких:  державна реєстрація для  фізичних та юридичних осіб, нерухомого майна, паспортні послуги, земельні питання, ДАБК, соціальні  послуги, а також  послуги Пенсійного фонду та Центру зайнятості. ЦНАП  обладнано  за всіма  вимогами,  з урахуванням стандартів з інклюзії, облаштовано зручності для всіх категорій відвідувачів, в тому числі й ігрову кімнату для малюків.

  •  У нашому ЦНАП ми долучились і до новацій. Обладнано робоче місце  самообслуговування із зоною WiFi та компютером для відвідувачів, що можуть самостійно отримати інформацію за запитом онлайн.  Ми заохочуємо людей до користування такою можливістю, допомагаємо,  адже це економія коштів і ще одна сходинка до «держави в смартфоні, – зауважила Оксана Романюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *