Львівська письменниця Дара Корній презентувала у Вінниці «Чарівних істот»

Новини Вінниці Топ

У вівторок, 26 листопада, до Вінниці завітала відома українська письменниця Дара Корній. На її рахунку – багато книжок, але цього разу літераторка привезла публіці «фоліанти». У книгарні «Є» відбулась презентація її нової книжки «Чарівні істоти українського міфу: Домашні духи». Це друга книга в цій серії. Передувала їй – «Чарівні істоти українського міфу: Духи природи».

На зустріч із письменницею прийшло чимало шанувальників її творчості. Як зазначила сама авторка, ці книжки – для сімейного читання, для доросліших – фольклорні довідки, для малечі – казки. Книжки оформлені за останнім світовим зразком. Видавці вправно впорались із завданням. Книжки вийшли в світ завдяки видавництву «Vivat».

Дара Корнійрозповіла, як книжка «Чарівні істоти» стала такою, якою вона полюбилась читачам:

  • Спочатку ця книжка мала бути звичайного формату та без такої кількості ілюстрацій. Проте, видавці відвідали книжкову виставку в Китаї і, вже приїхавши звідти, знали – «Чарівні істоти» видаватимуться за сучасними зразками книговидавництва. Ми довго працювали над втіленням усіх моїх авторських  бачень. І  не помилились, книжка здобула високу оцінку читачів, про що свідчать продажі та додаткові тиражі.

Книжка «Чарівні істоти українського міфу: домашні духи»  – про дивовижний і самобутній світ українських вірувань. Там йдеться і про поважного домовика; і про надійного захисника роду – доброго покутнього, який нашіптує своє благословення; і про справедливого хлівника, який доброму господареві в усьому сприяє, а ледацюг карає.

Перед читачем постає шар культурної спадщини давніх українців, химерний світ чарівних істот праукраїнської міфології, досліджений і опрацьований Дарою Корній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *