У Вінниці судитимуть молодика, який на вулицях міста колов жінок медичною голкою

Новини Вінниці Топ

Вінницькою місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт відносно 22-річного вінничанина, який протягом лютого – квітня переважно вечорами підходив до жінок і колов їх медичною голкою. Загалом, у кримінальному провадженні визнано потерпілими вісім жінок, із яких – двоє неповнолітні, а одна – зовсім дитина.

За висновками експерта, більшості потерпілих заподіяно легкі тілесні ушкодження – уколи в сідниці. Проте, одній із жінок  обвинувачений наніс множинні колоті поранення грудної клітки, які в момент заподіяння були небезпечними для життя, та відповідно до висновку експерта, належать до тяжких тілесних ушкоджень.

Деякі з потерпілих, побоюючись ризику зараження,  зверталися до Вінницького обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом та пройшли діагностику. Слідством встановлено, що  зловмисник використовував придбані в аптеках стерильні медичні голки, та їх інфікування не проводив.

Свої дії обвинувачений мотивував тим, що захоплюється «пранками»,  відеозаписи яких переглядає у мережі інтернет, а тому вирішив повторити подібні витівки, вважаючи їх жартами.

У ході досудового розслідування за місцем проживання зловмисника було проведено обшук, під час якого вилучено 32 бойові набої  до пістолету Макарова. Відповідно, молодик буде нести відповідальність за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння; ч. 1 ст. 263 КК України – придбання, зберігання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської) та боєприпасів, без передбаченого законом дозволу; ч. 4 ст. 296 КК України – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, якщо воно вчинене із застосуванням іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень/

Дмитро Зайцев, прокурор Вінницької місцевої прокуратури             

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *