В Україні цьогоріч понад 300 дітей постраждали від сексуального насильства

Новини України

В Україні з початку цього року 324 дитини постраждали від злочинів проти статевої свободи та недоторканості.

Про це заявив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич 25 листопада під час відкриття практичного семінару з проведення допиту дітей, які постраждали від сексуальної експлуатації, інформує Управління комунікації Нацполіції.

  • В Україні протягом 2019 року 324 дитини постраждали від злочинів проти статевої свободи та недоторканості. Для нас надважливо мінімізувати можливе травмування психіки дитини, яка постраждала від насильства, – наголосив Фацевич.

Він додав, що задля вдосконалення безпеки дітей усі правоохоронні підрозділи, працівники соціальної сфери, громадськість та міжнародні партнери повинні діяти спільно і мати комплексний підхід.

У заході, ініціатором якого є Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великої Британії (NCA), взяли участь тимчасово повірена у справах посла Великої Британії в Україні Хелен Хейзі, міжнародний офіцер зв’язку NCA Дейвід Васср-Смітт та начальник управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності НПУ Лариса Зуб.

Також у п’ятиденному семінарі беруть участь ювенальні поліцейські, слідчі, ювенальні прокурори, соціальні працівники та психологи, які працюють із дітьми-жертвами злочинів, проводять опитування та допити.

Навчання для них проведуть висококваліфіковані спеціалісти з Поліцейського коледжу Великої Британії.

Фацевич подякував Посольству Великої Британії, зокрема Національному агентству з питань боротьби зі злочинністю Великої Британії, за організацію такого семінару.

Він зазначив, що на сьогодні захист прав і законних інтересів дитини в Україні є загальнонаціональним пріоритетом і одним із важливих напрямів діяльності МВС і Нацполіції України.

Фото: npu.gov.ua

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *