ЗМІ: «Вінницяобленерго» може опинитись під контролем Порошенка

Новини Вінниці Топ

Підприємство «Вінницяобленерго» може потрапити під контроль Петра Порошенка, повідомляє «Економічна правда». Зі  слів анонімного  співрозмовника видання, п’ятий президент України виявляє цікавість до активу, 50% акцій  якого наразі належить ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» – компанії, що перебуває у процедурі банкрутства.

Як йдеться у матеріалі ЕП, «Луганське енергетичне об’єднання» володіє половиною акцій «Вінницяобленерго» в інтересах власника промислової групи «Енергетичний стандарт», давнього бізнес-партнера Порошенка Костянтина Григоришина.

  • До того як стати президентом в 2014 році він був у добрих стосунках з Григоришиним. У партнерів був ряд спільних бізнес-проектів. Серед них – Севастопольський морський завод, захоплений російськими окупантами синхронно з півостровом, а також девелоперський проект в центрі Києва. Разом з Миколою Мартиненком Порошенко і Григоришин володіли 4 га землі на вул. Лаврській, де розташовувалася колишня взуттєва фабрика «Київ», – інформує видання

За словами співрозмовника ЕП, свого часу Порошенко позичив Григоришину близько 90 млн дол.. Наразі розраховуватися Григоришину, бізнес якого переживає не найкращі часи, нічим,тож, перехід 50% «Вінницяобленерго» до рук голови «Європейської Солідарності» видання вбачає цілком вирогідним розвитком подій.  

За даними джерел ЕП, заставодержателем вказаних акцій є компанія Linquist Services Limited (Британські Віргінські острови), яку в 2018 році телеканал Al Jazeera згадував, як структури Петра Порошенка. За умовами договору застави, заставодержатель має право самостійно в односторонньому порядку звернути стягнення на предмет застави (50% акцій  «Вінницяобленерго»).

  • З боку Порошенко ніяких агресивних дій не було, але зараз у нас все тільки і говорять про те, що він хоче “забрати Вінницю”, – відзначає представник «Енергетичного стандарту».

У матеріалі припускається, що інтерес Порошенка до “Вінницяобленерго” обумовлений не тільки бажанням повернути гроші, але і вписується в його бізнес-модель. П’ять років тому фірма ICU близького йому Макара Пасенюка купила 25% «Вінницяобленерго».

Перехід у власність Порошенко 50% акцій Григоришина дозволить екс-президенту встановити контроль над компанією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *