У Єгипті вперше показали мумії тварин зі стародавнього некрополя

Новини Світу

Велику експозицію муміфікованих тварин, знайдених у давньоєгипетському некрополі, вперше представили публіці неподалік від Каїра.Про це повідомляє ВВС Україна.

У суботу влада Єгипту вперше представила артефакти на виставці біля некрополя Саккара”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, йдеться про знайдені під товщею піску сотні артефактів, зокрема маски, статуетки, а також муміфікованих котів, крокодилів, кобр і птахів.

Серед знайдених мумій, за попередніми оцінками експертів, є двоє левенят — нині міністерство у справах старожитностей Єгипту проводить аналізи, щоб у цьому впевнитися.

На відміну від муміфікованих котів, яких археологи знаходять доволі регулярно, виявлення неушкоджених левів, і особливо їхніх дитинчат, трапляється рідко.

Однією з найзначніших знахідок некрополя єгипетський чиновник Мостафа Вазирі назвав велику статую жука-скарабея.

  • Найпрекрасніше відкриття з цих сотень знахідок — цей скарабей. Це найбільший скарабей у світі, – сказав він.

Велику гробницю з муміфікованими тваринами виявили торік біля ступінчастої піраміди Джосера у Саккарі, на південь від столиці Єгипту.

Саккара – це стародавній могильник, який був некрополем Мемфіса, столиці Давнього Єгипту. Розташований приблизно за 30 км на південь від Каїра, некрополь Саккара був місцем поховання понад 3 тис. років і нині є частиною Світової спадщини ЮНЕСКО.

Фото: KHALED DESOUKI, GETTY IMAGES

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *