Господарники Вінниччини отримали 680,2 млн грн – їм відшкодували ПДВ

Новини Вінниці

Упродовж десяти місяців 2019 року платникам податків Вінниччини повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 680,2 млн грн податку на додану вартість.

За інформацією управління податків і зборів, з юридичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області приріст проти аналогічного періоду минулого року становить майже 40% (за 10 місяців 2018 року суб’єктам господарювання відшкодували 486,2 млн грн ПДВ).

У службі наголошують, що про бажання відшкодувати податок на додану вартість, упродовж січня-жовтня 2019 року повідомили 192 суб’єкта господарювання Вінниччини. Заявлена ними сума бюджетного відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок склала 803,1 млн гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року вона зросла на 261,3 млн гривень.

На початок листопада 2019 року загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 167,2 млн грн. Наразі ці суми перебувають у стадії перевірок та процедури бюджетного відшкодування. 

Упродовж десяти місяців, за результатами проведених перевірок, податківці області упередили 42 млн грн ПДВ, неправомірно заявленого до бюджетного відшкодування.

За інформацією: Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *