Прокуратура Вінниччини розглядає більше 100 злочинів проти дітей

Новини Вінниці

Прокуратура Вінницької області впродовж року забезпечила процесуальне керівництво у понад 100 кримінальних провадженнях, що стосуються злочинів проти дітей. Загалом ювенальні прокурори Вінницької області здійснили процесуальне керівництво у майже 200 кримінальних провадженнях стосовно неповнолітніх.

  • Для забезпечення повноти реалізації наданих законом додаткових гарантій та процесуальних прав дітей, які потерпіли від злочинів, функції прокурорів у більшості таких кримінальних проваджень здійснюються ювенальними прокурорами, – інформують в обласній прокуратурі

Також зазначається, що до судів направлено 151 обвинувальний акт, за скаргами прокуратури скасовано або змінено 46 незаконних вироків та ухвал суду щодо неповнолітніх.

Крім того, до суду направлено 24 клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності або про застосування примусових заходів виховного характеру, 3 обвинувальних акти з угодами про примирення та про визнання винуватості. Обґрунтовано закрито 6 кримінальних проваджень.

З метою захисту прав неповнолітніх у слідчому ізоляторі, інших спеціальних установах прокурори внесли 42 документи реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 16 службових осіб органів Національної поліції, Державної кримінально-виконавчої служби України, пробації. Поновлено права близько 15 засуджених та ув’язнених на належні умови тримання, освіту, охорону здоров’я, соціальних захист.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *