Громади Вінниччини та Черкащини підписали Меморандум про співпрацю

Новини Вінниці

Міжмуніципальне співробітництво стало головною темою зустрічі представнків ОТГ Вінницької та Черкаської областей, що відбулась  21-22 листопада за підтримки Програми « U-LEAD з Європою». Як  пояснюють експерти Вінницького офісу з розвитку місцевого самоврядування Програми,  громади Вінниччини демонструють високі показники щодо розвитку міжмуніципального співробітництва. Область є лідером із кількості зареєстрованих Угод  ММС, їх –  95. Тож досвід ОТГ цікавий сусідам – черкащанам,  особливо мешканцям громад, які межують з Вінниччиною.   Організаційну підтримку  зустрічі між громадами областей надали  фахівці Вінницького та Черкаського офісів з розвитку місцевого самоврядування Програми « U-LEAD з Європою», а також Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування.

Візит із обміну досвідом  розвитку ОТГ Черкаської та Вінницької областей розпочався з відвідування Краснопільської ОТГ, де учасники ознайомились із інфраструктурними проектами , що реалізовані громадою, а також Паланської ОТГ Черкаської області.

Окремим блоком програми  візиту стала зустріч з представниками Уманської міської ради. Учасники  делегації  ознайомились із  інфраструктурою міста та обговорили шляхи міжмуніципального співробітництва між населеними пунктами областей.

  • Черкащани зацікавлені досвідом Вінницької області, відповідно – цікавими є   здобутки громад Черкаської області,  адже території межують. Наприклад,  м. Умань має  ряд успішних проектів, що реалізовані у сфері соціального захисту населення, у Паланській ОТГ добре організована  діяльність закладів освіти. Варто сказати, що громади обох областей  розташовуються  на  трасі міжнародного сполучення М12,  а відтак, мають широкі можливості з розвитку спільних проектів, наприклад туристичних, – пояснив Євген Шаповалов, радник з децентралізації Вінницького офісу з розвитку місцевого самоврядування.

За результатами зустрічі, було підписано  Меморандум  про співпрацю між громадами Вінниччини та Черкащини : Брацлавська ОТГ буде співпрацювати із м. Умань та с. Ладижинка Черкаської області, м. Гнівань  –  з м.Умань. За територіальним принципом   співробітництво буде розвиватись  між  Паланською ОТГ Черкащини та Краснопільською ОТГ Вінниччини,  Паланською ОТГ та Соболівською ОТГ Теплицького району Вінниччини, а також між Христинівською ОТГ та Краснопільською ОТГ, що  мають спільні межі.

За словами Євгена Шаповалова, Меморандум про співпрацю  –  це, по-перше,   прояв дружби та поваги між громадами, крім того,  це широкі можливості  з вивчення досвіду управління  ОТГ та  побудови планів з реалізації спільних проектів розвитку  обох областей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *