Господиня з Вінниччини готує солодощі, які лікують, і від яких не гладшають

Новини Вінниці Топ

Альона Вєткіна, жителька села Клембівка Ямпільського району, не робить секретів зі своїх диво-рецептів і залюбки ними ділиться.

У її солодощах  немає цукру, натомість у них – багато вітамінів. Завдяки звичайній сушарці жінка з овочів може зробити вишукані спеції, а з цитрусових – корисні чіпси. Усі рецепти – унікальні, а страви – надзвичайно корисні – навіть лікують. 

Приміром,  якщо до меду додати малини чи куркуми – він замінить антибіотики. 

  • Я сушу пастилу з глоду, – розповідає пані Альона. – Глід  нормалізує тиск. Малина та ожина зміцнюють імунітет. Щоб зробити основу для корисних солодощів,  потрібно кілька хвилин.

Є в неї й смаколик для хворих на цукровий діабет.  Жінка блендером збиває бланшировані  яблука, додає пророщений ячмінь, банан та столову ложку меду. Усе це перемішує та заливає у форму й – до сушарки. За 12 годин виймає звідти корисну та смачну пастилу.

Господиня пояснює:

  • Цю пастилу можуть їсти люди з діабетом,  бо вона готується  на яблучному пюре з додаванням таких інгредієнтів, як малина,  ожина,  смородина,  банан, або груша, сливка.

Із овочів та цитрусових  пані Альона робить смачні чіпси. А топінамбур  вона  називає плодом молодості:

  • Він корисний для підшлункової залози допомагає відновити гормони для перетравлювання  їжі,  у ньому також міститься незамінимий кремній. Для суглобів теж дуже корисний.

Свіжу хурму жінка недолюблює, але переконана, що сушена вона набагато смачніша та корисніша, бо вже не має такої звичної терпкості.

Панацеєю від застуди  називає сушену малину, обліпиху з медом чи мед із куркумою:

  • Це замість  антибіотіка. Горло болить – ложечку взяла, і стало краще.

Із сушених помідорів чи баклажанів, за її словами,  вийдуть чудові приправи для страв. Смачну пастилу робить із ківі, буряка, топінамбура та мікрогріну.

  • Головне – не боятися експериментувати, – переконана Альона Вєткіна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *