Вінниця отримала нагороду ЮНІСЕФ

Новини Вінниці

Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер, сьогодні, 21 листопада, побувала у Вінниці. Представниця ООН  передала міському голові Сергію Моргунову та шкільним лідерам нагороду, яку Вінниця виборола у Міжнародному конкурсі кращих практик для громад, дружніх до дітей. Перемогу Вінниці приніс проект «Бюджет шкільних проектів», що став найкращим у світі прикладом залучення дітей до міського врядування, зазначають у міській раді.

  • Вінниця – місто, де є той приклад залучення дітей до прийняття рішень, який ми використовуємо, щоб показати, як змінюється уявлення людей про дітей, і що вони можуть робити. Вінниця показала, наскільки можна залучити дітей в місцеве самоврядування, продемонструвала дуже сильний приклад, як це можна зробити, і надихнула інші міста. Цим прикладом місто показало, що діти – це не просто якісь маленькі людські створіння, які нічого не розуміють, а що вони частина спільноти, вони мають потреби, знають, що вони хочуть і як цього досягнути. Наша роль як дорослих, які приймають рішення, чути це і приймати, – сказала Лотта Сільвандер.

Міжнародна премія була започаткована ЮНІСЕФ у 2019 році у рамках Всесвітньої ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». Цією премією ЮНІСЕФ відзначає найбільш креативні, інноваційні та надихаючі рішення міст, спрямовані на покращення життя дітей та молоді. 

Престижну міжнародну премію “Child Friendly Cities Inspire Awards” серед найбільш дружніх до дітей міст у світі Вінниця виграла цієї осені. Тоді у Кельні, коли були оголошені переможці, нагороду прийняла Лотта Сільвандер. Сьогодні вона привезла її до Вінниці. Разом із міським головою  нагороду прийняв учень 22-ї школи Ілля Чайковський.

До слова, в рамках проекту «Бюджет шкільних проектів» в місті було проведено конкурс дитячих ініціатив на впровадження змін у школах. В результаті 11 найцікавіших ідей були профінансовані з міського бюджету.

Зараз у школах проводяться роботи з реалізації учнівських ідей, що перемогли на конкурсі. У результаті у школах будуть створені та облаштовані 5 креативних молодіжних просторів, облаштовано два простори на пришкільних майданчиках, одна шкільна велопарковка, реалізовано три інформаційні проекти з питань надання екстреної домедичної допомоги, протидії булінгу та розвитку ораторських здібностей.  

Вінницький проект «Бюджет шкільних проектів» був номінований ЮНІСЕФ у першій категорії «Участь дітей та молоді у житті міста». У першому етапі конкурсу взяли участь представники 36 країн світу, які подали 226 заявок. У фіналі конкурсу Вінниця змагалась із містами-суперниками з В’єтнаму, Німеччини, Хорватії і Угорщини. Перемогу в номінації Вінниця розділила з Хошиміном (В’єтнам).

Нагороду було вручено українському представництву Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) 17 жовтня 2019 року на Всесвітньому саміті громад, дружніх до дітей, у Кельні (Німеччина).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *