Вінничанин – призер чемпіонату світу з панкратіону зустрінеться із вболівальниками

Новини Вінниці

Вінничанин Олександр Хуторянський виборов дві нагороди на чемпіонаті світу з панкратіону. На турнірі, що відбувся 15 листопада у Римі, спортсмен здобув «срібло» у розділі фул та «бронзу» у традішн.

Як чемпіон готувався до змагань? Які емоції відчував, коли здобув перемогу? Чим планує займатися у майбутньому? Які п’єдестали підкорюватиме? Про це і не тільки вінницькі журналісти зможуть ексклюзивно дізнатися під час зустрічі з Олександром Хуторянським. Спілкування відбудеться 21 листопада о 12:00 в Арт-галереї «Інтершик».

Крім цього,президент Вінницької обласної федерації панкратіону і греплінгу Ігор Ільчишен розповість про змагання за Відкритий Кубок області зпанкратіону та грепплінгу,  які відбудуться у Вінниці вже в грудні. Цього року у них візьмуть участь більше сотні учасників з міста та області, а також з Київщини, Хмельничини та Одещини. Серед них – не лише борці, які займаються винятково панкратіоном, але й представники вільної боротьби, самбо, дзюдо, фрі-файту, мікс-файту, ушу-саньда.

Довідково: Панкратіон (у перекладі з грецької оначає «сила та міць») – це давньогрецьке бойове мистецтво і вид спорту. Поєднує в собі елементи боротьби і кулачного бою. Він уперше був включений до програми Олімпійських ігор Давньої Греції у 648 році до нашої ери. Стародавні правила панкратіону з часом були змінені, з’явилася вільна боротьба. Але Всесвітня федерація боротьби FILA підтримує цей спорт і визнає його, як найперший борцівський вид. Нині Міжнародна федерація панкратіону об’єднуєш 138 держав. В Україні панкратіон почав розвиватися у 1995 році і на сьогодні цей вид спорту культивується у 27 регіонах.

За матеріалами: пресслужба Вінницької обласної федерації панкратіону та греплінгу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *