На Вінниччині листоноша привласнила чужі пенсії та сказала, що її пограбували

Новини Вінниці Топ

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру 25-річній працівниці державного підприємства у вчиненні нею злочину, передбаченого ч.1 ст.191 КК України.  

З’ясовано, що жінка, яка  працювала оператором одного із відділень поштового зв’язку Вінниччини, отримала 70 тис. грн для виплати пенсії, частину їх видала адресатам, а інші –  понад 36 тис. грн вирішила привласнити. При цьому листоноша повідомила, що начебто на неї напали невідомі та відібрали ці гроші.  

 Досудовим слідством доведено, що пограбування нею імітовано, гроші  в неї ніхто не відбирав.  Жінка вже зізналась у злочині,  кається… Усі привласнені кошти повернула. Вона пояснює, що на злочин  спонукав  борг, бо купила будинку. Ці обставини буде враховувати суд  та, відповідно, він і буде вирішувати, яке покарання призначати цій особі.

 Довідка. Ч.1 ст.191 КК України – Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого

За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *